Centrum voor Jeugd en Gezin | Capelle aan den IJssel

Buitenspeeldag: buiten spelen in de regen

Buitenspeeldag: buiten spelen in de regen

Vandaag, 12 juni, is Buitenspeeldag. Een mooie dag om lekker buiten te spelen! Helaas geven ze vandaag veel regen op. Maar niet getreurd, ook met regen is er buiten genoeg leuks te doen! 

Water opvangen
Doe een wedstrijdje ‘Wie vangt het meeste water op?’. Ga op zoek naar plekken in de tuin of op straat waar het meeste regenwater naar beneden komt. Bijvoorbeeld de regenpijp, een tak van een boom of onderaan het schuurtje. Zet allerlei pannen, potten en kopjes op deze plekken zodat het water opgevangen wordt. Giet daarna al het opgevangen water in een maatbeker. Wie het meeste water heeft opgevangen, is de winnaar!

Maak een kunstwerk
Een regenbui is heel geschikt om een mooi kunstwerk te maken! Maak een mooie tekening met waskrijt, potlood of stoepkrijt. Leg de tekening daarna in een stevig plastic bakje buiten. Wacht een paar minuutjes en laat hem dan binnen op een vuilniszak opdrogen. Even geduld en kijk eens: zo worden alle kinderen echte kunstenaars! Geef het kunstwerk een mooi plekje aan de muur.

Regen tikkertje
Verzamel buurtkinderen, broertjes en zusjes, pak de regenlaarzen en twee paraplu’s erbij en hop de regenbui in! Zoek een groot (gras)veld op. Eén van de kinderen is de tikker, twee staan onder een paraplu en de rest rent rond op zoek naar een schuilplaats. Onder de paraplu zijn ze veilig en kunnen ze niet afgetikt worden, maar er mogen maximaal drie kinderen onder één paraplu schuilen. Degene die er het langste staat, moet als eerste weer de regen in.. op naar een nieuwe schuilplaats!

We wensen jullie veel buitenspeelplezier!

Bron spelletjes: Jantje Beton

Deel dit artikel: