Buitenspeeldag: 5 leuke spelletjes!

Buiten spelen is belangrijk. Daarom organiseren Nickelodeon en Jantje Beton elk jaar de nationale Buitenspeeldag. Ze roepen alle kinderen op om op 10 juni, vandaag dus, lekker buiten te spelen! Doe jij mee? Hieronder vind je 5 leuke spelletjes van Jantje Beton.

1. Maak je eigen racebaan

Ga met verschillende kleuren stoepkrijt aan de slag en teken een racebaan op de stoep. Laat je fantasie gaan, alles kan. Het is tenslotte jullie fantasie-racebaan! Pak je autootjes en maak er een echte race van.

2. Water parcours

Maak een leuk parcours met hindernissen of een slalom met aan het eind een emmer. Zet een bakje water op je hoofd en lopen maar! Hoeveel water heb jij nog over aan het eind?

3. En: scoren maar!

Pak een oud laken of groot stuk karton en knip er verschillende figuren uit (een vierkant, rondje, driehoek…). Onder de figuren zet je de score met een dikke zwarte stift. Hang het laken of het stuk karton op, bijvoorbeeld tussen twee bomen. Probeer de bal door de figuren te schieten of gooien. Wie de meeste punten scoort na drie keer, wint!

4: Maak je eigen grote bellenblaas stok

Dit heb je nodig: twee grote stokken of takken, een stuk touw en een ringetje. Doe het ringetje aan het touw, doe het touw dubbel en knoop het aan de uiteinden van de stokken vast. Doop het in het sop en tover de mooiste grote bellen!

5: Stoepranden

Gooi de bal op de stoeprand van de tegenstander. Je verdient een punt als je op de rand gooit en de bal terug rolt of stuit naar jouw helft. Wie als eerste 15 punten heeft gehaald wint!

Veel buitenspeelplezier!

Bron: Jantje Beton

Deel dit artikel: