Buiten spelen in de regen: 3 leuke spelletjes!

Regent het? Niet getreurd, ook met regen is er buiten genoeg leuks te doen! Bijvoorbeeld deze drie leuke spelletjes.

Water opvangen

Doe een wedstrijdje ‘Wie vangt het meeste water op?’. Ga op zoek naar plekken in de tuin of op straat waar het meeste regenwater naar beneden komt. Bijvoorbeeld de regenpijp, een tak van een boom of onderaan het schuurtje. Zet pannen, potten en kopjes op deze plekken zodat het water opgevangen wordt. Giet daarna al het opgevangen water in een maatbeker. Wie het meeste water heeft opgevangen, is de winnaar!

Maak een kunstwerk

In een regenbui kan je een mooi kunstwerk maken! Maak een mooie tekening met waskrijt, potlood of stoepkrijt. Leg de tekening daarna in een stevig plastic bakje buiten. Wacht een paar minuutjes en laat de tekening dan binnen op een vuilniszak opdrogen. Even geduld en kijk eens: zo worden alle kinderen echte kunstenaars!

Regen tikkertje

Verzamel vriendjes, buurtkinderen, broertjes en zusjes. Trek jullie regenlaarzen aan, neem twee paraplu’s mee en ga de regenbui in! Zoek een groot grasveld of plein op. Eén van de kinderen is de tikker, twee staan onder een paraplu en de rest rent rond op zoek naar een schuilplaats. Onder de paraplu ben je veilig en kan je niet getikt worden, maar er mogen maximaal drie kinderen onder één paraplu schuilen. Wie er het langste staat, moet als eerste weer de regen in… op zoek naar een nieuwe schuilplaats!

We wensen jullie veel buitenspeelplezier!

Bron: Jantje Beton

Deel dit artikel: