Blue Monday: maak er iets vrolijks van!

Vandaag, 17 januari, is Blue Monday. Dat staat voor de meest sombere, deprimerende dag van het jaar. Wij maken graag iets vrolijks van deze maandag! Hieronder vind je leuke dingen om met je kind(eren) te doen die met de kleur blauw te maken hebben.

  1. Is je kind kleuren aan het leren? Dan is het leuk om hem of haar blauw speelgoed bij elkaar te laten zoeken. Bijvoorbeeld alle blauwe blokken of blauwe autootjes.
  2. Maak samen een mooi blauw kunstwerk. Verf bijvoorbeeld een mooie blauwe zee en teken er samen grappige poppetjes of dieren in. Of knutsel een koekiemonster. Leuk om samen lekker creatief bezig te zijn!
  3. Trek allebei blauwe kleren aan en maak een vrolijke Blue Monday foto. Depressieve dag? Niet voor jullie!
  4. Maak samen een wandeling door jullie buurt en tel alle blauwe dingen. Wie vindt de meeste?
  5. Teken met stoepkrijt een hinkelpad voor je kind en gebruik daarbij ook de kleur blauw. Verzin leuke spelletjes, bijvoorbeeld: je mag alleen op de blauwe vakken staan / als je op een blauw vakje staat ben je af.
  6. Speel Twister met je kind, maar de kleur blauw mogen jullie niet gebruiken. Krijgt één van jullie blauw als kleur? Dan moet die hand/voet blijven zweven. Extra moeilijk én extra grappig!
  7. Is je kind woorden aan het leren? Dan is dit een leuk spelletje. Vraag je kind welke woorden er allemaal op ‘blauw’ rijmen. Moedig je kind aan door zelf ook mee te doen. Ook leuk: maak een gedichtje of verzin een liedje waarbij de laatste woorden steeds op blauw rijmen.
  8. Leer je kind dat je door (blauwe) verf te mengen verschillende kleuren kunt maken. Blauw en geel wordt groen. Blauw en rood wordt paars. Wat zal je kind verbaasd zijn! Zo wordt verven nog leuker.

We wensen jullie een fijne, vrolijke Blue Monday 😉 !

Deel dit artikel: