Bijna weer naar school: tips

De zomervakantie is bijna voorbij. Straks gaan alle kinderen weer naar school. Het kan best een uitdaging zijn om je kind weer in het schoolritme te krijgen. Hieronder een paar tips die kunnen helpen.

Bedtijd

Begin al een paar dagen voordat school begint met naar bed gaan en opstaan op schooltijden. Doe dit in stapjes, bijvoorbeeld elke dag een kwartier eerder naar bed. Zo kan je kind rustig aan het ritme wennen en is het straks wat makkelijker als de school echt begonnen is.

Schoolspullen

Ga samen schoolspullen kopen zoals een rugzak, drinkbeker en broodtrommel. Of zoek thuis de schoolspullen alvast met elkaar op. Zo beseft je kind dat school weer bijna begint.

Vakantie afsluiten

Sluit de vakantie af met nog een leuke activiteit. Bijvoorbeeld naar het zwembad, bos of het strand. Vertel je kind dat dit de afsluiting van de vakantie is.

Rustig beginnen

Probeer in de eerste schoolweken niet veel andere activiteiten te plannen. Zo kan je kind rustig wennen aan het ritme en heeft hij of zij thuis tijd om uit te rusten.

Voor het eerst naar school?

Gaat je kind voor het eerst naar (een nieuwe) school? Ga dan voordat de school begint al een paar keer samen even langs. Zo went je kind vast aan de route naar school en bijvoorbeeld het schoolplein. Dat kan het straks wat minder spannend maken.

Deel dit artikel: