Bescherm je kind, haal de inenting!

We begrijpen dat je je als ouder afvraagt of je wel naar het CJG moet komen voor de vaccinaties van je kind, nu het coronavirus in Nederland is. Je kan veel vragen hebben, bijvoorbeeld of het veilig is om te komen en of een inenting een noodzakelijke reden is om naar buiten te gaan.

Bij het CJG volgen we de landelijke richtlijnen van het RIVM. Het is belangrijk dat je kind de inentingen van het Rijksvaccinatieprogramma krijgt. Klik hier voor meer informatie over het Rijksvaccinatieprogramma.

Waarom inenten belangrijk is

Door je kind te laten inenten, zorg je ervoor dat hij of zij niet ernstig ziek wordt van infectieziekten of hieraan overlijdt. Daarnaast zorgen vaccinaties ervoor dat niet alleen je eigen kind beschermd wordt, maar dat de hele Nederlandse bevolking beschermd wordt. Dit heet ook wel ‘groepsimmuniteit’.

Kunnen de vaccinaties niet uitgesteld worden?

Er is geen reden om de geplande vaccinaties uit te stellen. De weerstand van je kind wordt niet minder sterk van een inenting. Je kind heeft dus geen grotere kans om het coronavirus te krijgen na een vaccinatie. Daarnaast is het belangrijk dat alle inentingen binnen een bepaalde tijd gegeven worden. Op die manier zorgen we ervoor dat jouw kind én zijn of haar omgeving goed beschermd zijn. Het laatste wat we op dit moment willen is een uitbraak van een andere infectieziekte.

Hygiënemaatregelen bij het CJG

Zoals altijd houden we ons bij het CJG aan strenge hygiënemaatregelen. Om de verspreiding van het coronavirus te voorkomen zijn er extra maatregelen genomen. We zorgen er bijvoorbeeld voor dat het niet te druk is in de wachtkamers. Ook hebben we speelgoed uit de wacht- en spreekkamers weggehaald en zorgen we voor voldoende afstand tussen de aankleedkussens op het consultatiebureau. Aan ouders vragen we om 1,5 meter afstand te houden tot de andere ouders en kinderen die wachten op hun afspraak. Bij binnenkomst vragen we iedereen om zijn of haar handen met speciale gel te desinfecteren.

Wanneer mag je NIET naar het CJG komen?

Iedereen kan helpen om de kans op besmetting van het coronavirus te verminderen. Kom alleen met je kind naar het CJG, neem geen andere personen zoals broertjes of zusjes mee. Kom niet naar het CJG als jij of je kind klachten hebben, zoals: verkoudheid, hoesten, niezen en/of koorts. Heeft je kind een lichte verkoudheid, dan mag hij of zij wel komen voor een inenting. 

Meer informatie

Meer informatie over vaccinaties en het coronavirus vind je op de website van het RIVM.

Alle maatregelen bij het CJG

Klik hier voor een overzicht van alle maatregelen die we bij het CJG nemen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen.

Deel dit artikel: