8 handige tips voor ouders

Ouders van Nu deelde een lijstje met acht handige tips om tijd en moeite te besparen. Lees de tips hieronder! 

IJsjes eten zonder te knoeien
Kinderen en ijsjes: vaak een kleverige combinatie. Gelukkig kunt u met deze simpele oplossing voorkomen dat uw kind onder de plakkerige vlekken zit. Prik een cupcake-vormpje onderaan het ijsstokje, zodat alle druppels worden opgevangen!

1

Verwijder het kroontje uit een aardbei
Aardbeien zijn gezond en lekker. Ze zijn dan ook een ideaal tussendoortje voor uw kind. Het kan soms wat lastig zijn om het kroontje te verwijderen. Voordat u het weet is de halve aardbei verspild. Voorkom dit door een rietje via de onderkant van de aardbei naar boven te duwen. Voilà: het kroontje is eruit! Tip: gebruik wel een stevig rietje.

942utdp2u22z-001

Voorkom dat appels bruin worden!
Als u uw kind graag een appel in partjes meegeeft, dan kunt u er op rekenen dat de appel tegen lunchtijd bruin is. Gelukkig is hier een simpele oplossing voor! Snijd de appel in stukjes en plaats er direct een haarelastiekje omheen. Op die manier komt er geen lucht bij de appel en kleurt hij ook niet bruin.

3

Houd de bekerhouders in de auto netjes
Zitten de bekerhouders in uw auto ook altijd vol met snoeppapiertjes en allerlei andere dingen? Plaats dan siliconen cupcake-vormpjes in de houders. Zo voorkomt u vieze en plakkerige houders vol kruimels.

4

Pijnloos een splinter verwijderen
Het verwijderen van een splinter kan pijnlijk zijn. Met deze tip is dat verleden tijd! Meng een beetje baking soda (baksoda) met water en smeer dit over de wond. Plak er vervolgens een pleister op en laat die een uurtje zitten. Wanneer u de pleister er weer afhaalt kunt u de splinter er makkelijk, zonder pincet, uithalen.

5

Marshmallows tegen een zere keel
Dit trucje is zeker het proberen waard als uw kind last heeft van een zere keel. Waarom het helpt is niet bekend, maar marshmallows hebben een verzachtend effect op de keel.

6

Maak zelf een ‘kleurdoos’ voor onderweg
Om te voorkomen dat uw kinderen zich onderweg vervelen, is het altijd handig om wat tekenspullen mee te nemen. Tekenspullen zijn heel handig op te bergen in een dvd-hoesje. Pak een oud dvd-hoesje, stop er wat potloden en papier in en de ‘kleurdoos’ is klaar voor gebruik!

8

Bron artikel: Ouders van Nu
Bronnen tips: Instagram user foods2hackMerrymaids.com, A Helicopter MomKids Activities BlogFlickr gebruiker Adam ShererFlickr gebruiker Slice of ChicTablespoonStacy Vaughn