7 tips om het thuisblijven leuk te houden

De lockdown is weer verlengd. Hoe houd je het thuisblijven een beetje leuk? Lees deze tips van het Nederlands Jeugdinstituut!

  1. Maak playlists van nummers die je blij maken. Zoals een playlist met al je favo muziek van vroeger of met nummers die je terugbrengen naar een leuke vakantie. Zet ze elke dag even aan. Geniet in stilte of dans in je kamer op je eigen lekkere nummers. Dat helpt sowieso!
  2. Ruim op. Eh, hoe is dat leuk? Doe het maar gewoon. Maak elke dag je bed op. Of ruim je hele kamer op. Iedere plank, ieder kastje. Een opgeruimd huis is een opgeruimd hoofd. Je voelt je dan rustiger, waardoor je ook meer zin en ruimte hebt om iets anders leuks te doen.
  3. Vrolijk je huis op. Koop leuke planten of bloemen voor jezelf. Even geen geld? Vraag je familie, buren of vrienden of ze een plant hebben die je kunt stekken. Een pannenkoekenplant bijvoorbeeld. Haal er een stekje af en laat het bij jou thuis verder groeien.
  4. Maak je mooi. Laat de hele week je joggingsbroek in de kast liggen. Doe je mooiste kleding aan, bijvoorbeeld je lievelingssokken. Doe je haar. Draag make-up als dat goed voelt. Oftewel: doe je best om je mooi te maken. Dat zal goed voelen!
  5. Denk positief. Maak twee potten: eentje met ‘explore’ en eentje met ’embrace’. In de eerste pot gaan briefjes met dingen die je nog wilt doen. In de tweede stop je briefjes met dingen die je mag omarmen: complimentjes, dingen waar je trots op bent en waar je blij van wordt. Laat dit een week rusten en pak er dan af en toe een briefje uit om je op te vrolijken.
  6. Verbouw je huis. Niet met de sloophamer. Ga voor een herinrichting. Zet je bed eens aan de andere kant van je slaapkamer of verplaats wat meubelen. Hierdoor voelt je kamer of huis als nieuw! Een frisse start van het nieuwe jaar.
  7. Maak een slinger… voor in je huis. Bijvoorbeeld een slinger met grappige foto’s van je vrienden en familie. Of van andere dingen die je blij maken. Hang de slinger op een plek in huis waar je veel bent. Dat maakt je vast vrolijk.

Bron: Nederlands Jeugdinstituut

Deel dit artikel: