5 spelletjes om zonnebrand smeren leuker te maken
Het is belangrijk om je kinderen te beschermen tegen de zon. Maar leg dat kinderen maar eens uit. De meesten zitten niet te wachten op een insmeerbeurt. Daarom bedacht ‘Ouders van Nu’ vijf spelletjes om het insmeren leuker en makkelijker te maken! 

De tips zijn in principe geschikt voor kinderen van alle leeftijden, het is maar net hoe je het brengt. Belangrijk: spreek met je kind af dat jij een laatste check en – indien nodig – een laatste laagje zonnebrand smeert om er zeker van te zijn dat hij of zij geen plekje heeft overgeslagen.

Spelletje 1: Stipjes zetten

Knijp zachtjes in de tube zonnebrandcrème en zet stipjes op armen, benen en gezicht. Laat je kind met zijn/haar vingers de stipjes met elkaar verbinden. Je kind vindt het een leuk spelletje (want geen stipje mag worden overgeslagen!) en jij bent blij dat je kind zich goed insmeert.

Spelletje 2: Bodypaint

Geef je kind een make-upsponsje en zorg dat je kind jou en zichzelf van top tot teen beschildert met zonnebrandcrème. Dit spelletje duurt iets langer, maar is ideaal om kinderen aan het smeren te krijgen.

Spelletje 3: Een treintje maken

Een leuk spelletje voor als er vriendjes en vriendinnetjes over de vloer zijn. Zet alle kinderen in een rijtje achter elkaar en geef iedereen een flinke dot zonnebrandcrème. Vorm een denkbeeldige trein en zorg dat iedereen het kind voor zich insmeert. Bonuspunten voor wie er treingeluiden bij maakt (voor kleine kinderen)! Tip: doe dit lekker buiten, om geknoei te voorkomen.

Spelletje 4: Klaar voor de start… smeer!

Zet een alarm op je telefoon en doe een wedstrijdje met de kinderen wie zich het snelst kan insmeren. Maak van elk lichaamsdeel een wedstrijd. Dus eerst de armen, dan de benen… Eindig bij het gezicht. Het gezicht is vaak de moeilijkste plek voor kinderen om goed te smeren, zo hebben ze de smaak al goed te pakken.

Spelletje 5: Simon zegt

‘Simon says…’ is een spelletje uit Amerika en is vooral leuk tijdens een stranduitje met meerdere kinderen. Geef elk kind een tube met zonnebrandcrème en jij geeft de aanwijzingen waar ze moeten gaan smeren. Klaar voor de start? “Simon zegt… zonnebrandcrème op je knieën!” “Simon zegt… zonnebrandcrème op je elleboog!” Zijn de kinderen al iets ouder? Wie als eerste de juiste plek heeft ingesmeerd, heeft dat potje gewonnen.

Bekijk onze online folder voor tips over het beschermen van je kind tegen de zon.

Bron: Ouders van Nu

Deel dit artikel: