5 leuke spelletjes voor tijdens het boodschappen doen

Boodschappen doen met kinderen kan lastig zijn. Deze spelletjes kunnen daarbij helpen! Zo is je kind afgeleid en gaat het lekker snel. 

Spelletje 1: Raad de prijs

Als je iets uit het schap pakt en in je karretje legt, moet je kind de prijs raden (zorg uiteraard dat je kind de prijs niet kan zien). Als je meerdere kinderen hebt, kun je er een wedstrijdje van maken: gebruik de achterkant van je boodschappenlijstje als scorekaart. De speler die het dichtst bij de prijs zit, krijgt een punt. Eenmaal bij de kassa mag iedere speler raden wat het totaalbedrag zal zijn. Het kind dat hier het dichtst bij zit, krijgt vijf punten. Bereken thuis de score. Wie heeft er gewonnen?

Spelletje 2: Race tegen de klok

Boodschappen doen met kinderen vraagt om snelheid. Kinderen houden ervan om snel te gaan. Wedstrijdjes doen het altijd goed, dus als je maar een paar boodschappen moet halen, kun je een timer zetten. Werk samen om alle producten zo snel mogelijk in jullie mandje of kar te krijgen, en ontsnap uit de winkel voor de tijd op is. Sensatie!

Spelletje 3: Bonnetje maken

Met dit spelletje train je het wiskundig brein van je kind. Laat je kind een bonnetje maken, door het bedrag van alle dingen die je in je kar stopt af te ronden en aan hem of haar door te geven. Bijvoorbeeld: je pakt een pak pasta van €1,97 en geeft je kind het getal 2. Je kind telt alles op en maakt een denkbeeldig bonnetje. Hij of zij voelt zich verantwoordelijk en heeft dus absoluut geen tijd om ook maar te denken aan de snoepjes in het volgende gangpad. Na het afrekenen leg je het echte bonnetje en het eindgetal van je kind naast elkaar om het verschil te berekenen.

Spelletje 4: Voedselbingo

Voor oudere kinderen die al kunnen lezen en schrijven en verschillende merken uit elkaar kunnen houden, is Voedselbingo een leuk spelletje. Voor je naar de winkel gaat, teken je een rooster op een stukje papier. In elk vierkantje schrijf of teken je een product dat je wilt gaan kopen, of iets waarvan je weet dat je kind het sowieso zal zien. Tip: sla producten die je kind heel graag wil, maar niet mag natuurlijk over! Neem een marker mee en laat je kind alles op zijn of haar bingokaart afkruisen. Plezier gegarandeerd! 

Spelletje 5: Vakantiejacht

Dit kan een jacht naar paaseieren zijn tijdens Pasen, maar je kunt het spelletje aanpassen naar elk feest of vakantiethema. Rond Kerst laat je je kind zoeken naar kerstdecoratie en rendieren, en tijdens de zomervakantie naar alles wat er zomers uitziet. Stuur je kind op een missie. Hoe veel kan hij of zij vinden? Ook dit spelletje is leuk als je meerdere kinderen hebt: de eerste die iets in het thema vindt, krijgt een punt. Het kind met de meeste punten wint.

Bron: jmouders.nl

Deel dit artikel: