5 handige tips tegen ochtendstress

Het kan soms best stressvol zijn om ervoor te zorgen dat de kinderen op tijd uit bed komen, aangekleed zijn en ontbeten hebben. Met deze 5 handige tips van ‘Ouders van Nu’ wordt dat net iets makkelijker.

  1. Maak een playlist van vrolijke kinderliedjes om je kind ‘s ochtends in beweging te krijgen. Daag je kind uit om klaar te zijn voor het einde van de playlist!
  2. Wil jouw kind zijn of haar tanden vaak niet poetsen? Of is het haren borstelen een drama? Probeer er een spel van te maken door alles wat je kind in de badkamer moet doen in verschillende stappen te verdelen. Zet alles wat je kind nodig heeft in een bakje en maak de stappen duidelijker door er bijvoorbeeld stickers of nummers op te plakken.
  3. Doe een badjas of vest over je kleding aan. Zo voorkom je dat je moet omkleden als je kind bijvoorbeeld melk omgooit of jouw arm vastpakt met een vieze hand.
  4. Dek de tafel de avond van tevoren. Als je dat doet, hoef je ‘s ochtends alleen nog maar het ontbijt op tafel te zetten. Nog een tip: zet beleg (dat niet in de koelkast hoeft) in een mand in de kast. Dan hoef je alleen de mand te pakken en je bent klaar!
  5. Maak een checklist voor je kinderen met alle taken die ze in de ochtend moeten doen, als het nodig is met duidelijke plaatjes erbij. Voor kinderen kan het best lastig zijn om te onthouden wat ze allemaal moeten doen, vooral als ze nog slaperig zijn. Met de checklist help je ze. Denk aan: bed opmaken, tanden poetsen, haren kammen, aankleden, ontbijten… Hang de checklist op een zichtbare plek.

Bron: oudersvannu.nl

Deel dit artikel: