4 leuke spelletjes voor zomeravonden

Heerlijk, zomervakantie! Dat betekent extra lang opblijven en dus meer tijd om lekker buiten te spelen. Hieronder vind je vier leuke dingen om te doen tijdens zomeravonden.

1: Donkere figuren

Is het al donker of aan het schemeren? Zoek dan een felle lantaarnpaal in de buurt en ga spelen met je eigen schaduw. Wie raadt welk figuur je maakt? Tip: neem je zaklamp mee en maak figuren op huizen in de buurt. Zorg dat je wel met z’n tweeën bent, dan kan de één met de lamp schijnen en de ander een figuurtje maken. Zo gaat je schaduwfiguur door de hele buurt!

2: Griezelen

Zin in spanning? Ga dan buiten lekker griezelen. Zoek een donker terrein of plein in de buurt en speel verstoppertje. Eén iemand zoekt de anderen, terwijl de rest enge griezelgeluiden maakt. Whooooohooooow, krsssssst of piiiiieeeeppp!

3: Kamperen in eigen tuin

Hoe maak je een zonnige zomerdag nóg beter? Juist! Door lekker in de tuin te slapen onder de sterren en wakker te worden met fluitende vogels. Heb je zin om te kamperen, maar moet je nog even wachten tot je op vakantie gaat? Zet een tentje op in jouw tuin. Dit is een goede test voor kinderen om (alleen) in een tent te slapen, maar het is natuurlijk ook heel gezellig! Dat wordt lachen, gieren, brullen in de tuin… Klik hier voor tips.

4: Een hut in een mum van tijd

Hutten bouwen is leuk voor jong en oud! Zoek twee bomen uit die een eindje uit elkaar staan. Span hier een stevig touw tussen en hang daar een groot laken overheen. Deze maak je vast met wasknijpers. Even vastzetten aan de onderkant met haringen of zware stenen en: klaar is Kees! De hut wordt natuurlijk extra gezellig met kussens, dekens, lampjes en versiering.

We wensen jullie hele fijne zomeravonden!

Bron: Jantje Beton

Deel dit artikel: