14 handige dingen om in je auto te hebben liggen

Met deze 14 dingen ben je als ouder goed voorbereid voor een autorit met je kinderen.

 1. Flesje water. Het is handig om altijd een flesje water bij je te hebben, zeker als het warm weer is. Zo krijgt er niemand dorst onderweg!
 2. Fleece deken. Met een dunne fleece deken in de auto ben je altijd voorbereid op een spontane picknick en kan je je kind warm houden als hij of zij in de auto in slaap is gevallen.
 3. Oude handdoek. Valt er een beker limonade om op de achterbank, is je kind erg nat door een onverwachte regenbui of zit je kind onder de modder na een wandeling in het bos? Dan komt een oude handdoek goed van pas!
 4. Gezonde snacks. Zo heb je altijd iets gezonds om te geven als je kind honger krijgt tijdens de autorit. Zorg er wel voor dat de snacks uit het zicht liggen, om te voorkomen dat je kind om de snacks gaat zeuren zonder dat hij of zij honger heeft.
 5. Een rol vuilniszakjes. Heel handig voor het verzamelen van bananenschillen, babydoekjes, vieze luiers en ander afval. Heeft je kind last van wagenziekte? Ook dan kunnen vuilniszakjes goed van pas komen.
 6. Natte doekjes. Snoetenpoetsers, billendoekjes of vochtig toiletpapier: altijd handig!
 7. Tissues. Ook handig.
 8. Desinfecterende handgel. Is er geen kraan of zeep? Bijvoorbeeld na een wandeling in het bos, een bezoekje aan de kinderboerderij of bij een openbaar toilet? Dan is desinfecterende handgel een fijne oplossing.
 9. Zonnebrandcrème. Voor zonnige dagen, maar ook voor als het weer onverwacht omslaat en de zon tóch gaat schijnen. Handig om altijd in je auto te hebben liggen, dus!
 10. Pleisters.
 11. Boekje(s). Om verveling op de achterbank te voorkomen.
 12. Schone luier. Draagt je kind nog een luier, dan is het handig om altijd minstens één schone luier in de auto te hebben liggen voor noodgevallen.
 13. Extra kleding. Of een schone romper. Bijvoorbeeld handig na spelen in de modder, een ongelukje met de luier, knoeien met eten of drinken…
 14. Veiligheidshamer. Met een veiligheidshamer kan je de ramen inslaan of autogordels doorsnijden. We hopen niet dat je hem nodig hebt, maar het is heel verstandig om er eentje in de auto te hebben liggen.

Bron: Ouders van Nu

Deel dit artikel: