10 voordelen van een druk kind

Zit jouw kind geen seconde stil en is concentreren niet zijn of haar sterkste punt? Dan heb je geluk! Want al word je vast wel eens gek van die druktemaker, grote kans dat je kind deze positieve eigenschappen bezit, zegt Ouders van Nu.

1. Altijd energie

Drukke kinderen met veel energie zijn het liefst de hele dag in beweging. Ze gaan dan ook dolgraag mee boodschappen doen of de hond uitlaten in het bos. En ze zijn dol op sport. Desnoods alles meteen achter elkaar!

2. Creatief

Kinderen die doorgaan voor ‘druk’, zijn vaak ook heel creatief. Ze verzinnen de geweldigste verhalen en kunnen helemaal opgaan in hun fantasie. Niet voor niets kregen veel uitvinders, ondernemers en artiesten ooit het stempel ADHD: bijvoorbeeld Will Smith, Richard Branson en Justin Timberlake.

3. Oplossingsgericht

Al die creativiteit komt ook goed van pas als er een probleem optreedt. Je kind is niet alleen druk in zijn of haar doen, ook het brein van je kind werkt snel. Dus voor elk probleem heeft jouw kind húp, een oplossing bedacht. Niet dat iedere oplossing nu zo handig is, maar oké… 😉

4. Mindful

Het klinkt misschien tegenstrijdig, maar kinderen die snel zijn afgeleid zijn vaak ook heel mindful. Ziet je kind tijdens de les buiten een vliegtuig in de lucht of een blaadje dat van de boom valt? Dan kan zijn of haar aandacht compleet bij dat moment zijn.

5. Stoer

Het levert je misschien regelmatig een hartverzakking op (‘Oh nee, wat doet hij/zij nu weer?’), maar dat je kind vaak gewoon doet en niet eerst denkt, maakt hem of haar ook stoer. Zeker in de ogen van vriendjes en vriendinnetjes. Je kind klimt bijvoorbeeld altijd het allerhoogst in de boom, springt als eerste in het nog ijskoude water… wauw!

6. Empathisch vermogen

Het empathisch vermogen van ‘drukke kinderen’ is vaak sterk ontwikkeld. Het zijn lieve en betrokken vrienden. En zit jou wat dwars, dan heeft je kind dat vaak ook meteen door.

7. Oog voor detail

Je zou het misschien niet denken, maar juist drukke kinderen hebben vaak oog voor detail. Je kind is bijvoorbeeld de eerste die ziet dat je naar de kapper bent geweest of een mooie bos bloemen op tafel hebt gezet.

8. Feestbeest

Saai is het thuis nooit als je een druk kind hebt, laat staan met meer dan één. Er wordt gezongen, gesprongen, gespeeld en veel gelachen. Kom je ergens terecht waar het nogal duf is: geen zorgen. Drukke kinderen kunnen als de beste een saai feestje op gang brengen! 😉

9. Grappenmaker

Energieke kinderen zijn vaak ook erg grappig. Omdat hun brein zo snel werkt, zijn ze lekker ad rem. Maar een flauwe grap met een scheetkussen vindt je kind vast ook helemaal leuk. Even op je stoel kijken voordat je gaat zitten dus!

10. Gezellig

Druk gedrag gaat vaak samen met druk gekwebbel. Oftewel: je kind praat je waarschijnlijk de oren van je hoofd. Dit is niet alleen heel gezellig, maar zo ben je ook altijd op de hoogte van wat er in zijn/haar hoofd omgaat. En dat is nogal wat!

Bron: Ouders van Nu

Deel dit artikel: