10 leuke spelletjes voor een tropische dag

Deze week wordt het een paar keer warmer dan 30 graden. Wat zijn leuke spelletjes om te doen op een tropische dag? Hieronder vind je 10 ideeën!

  1. Houd een spons-gevecht. Pak een paar sponzen en emmers water om de sponzen nat te maken. 1, 2, 3… bekogelen maar!
  2. Zet een paar plastic of papieren bekertjes neer en probeer ze met een waterpistool omver te spuiten.
  3. Maak mooie tekeningen op de stoep met water en kwasten. De tekening verdwijnt na een tijdje weer. Daar kan je een wedstrijdje van maken: wie heeft zijn/haar tekening af voordat het opdroogt?
  4. Probeer een ballon hoog te houden met een waterpistool. Hoe lang kan je de ballon in de lucht houden?
  5. Maak een waterschilderij. Zoek een muur in de buurt. Ga met een paar vrienden goed tegen de muur staan zodat je hele lichaam tegen de muur staat. Nu kan je een volwassene vragen om jullie nat te sproeien met de tuinslang – terwijl jullie heel stil blijven staan. Als de tuinslang uit is, kan je van de muur afkomen. Kijk eens wat een leuk schilderij het is geworden!
  6. Maak een route met hindernissen. Zet aan het einde van de route een emmer neer. Zet een bakje water op je hoofd en maak het vast met een touwtje of houd het bakje goed vast. Nu wordt het spannend: loop de route met het bakje water! Hoe veel water heb je nog over aan het einde van de route? Leuk om samen met vriendjes te doen.
  7. Speel dit spannende dobbelspel: pak een (grote) dobbelsteen en een bakje met water of een waterpistool. Ga in een kring staan. Gooi om beurten met de dobbelsteen. Wie zes gooit, mag het bakje water over iemand anders leeg gooien of iemand met het waterpistool nat spuiten. Wie blijft er droog?
  8. Doe een paar duploblokjes of ander stevig speelgoed in een bakje en vul het bakje met water. Zet het bakje een nacht in de vriezer. De volgende dag is het een blok ijs geworden! Haal het blok ijs uit het bakje en probeer het speelgoed uit het ijs te krijgen. Probeer verschillende manieren. Welke manier werkt het best?
  9. Sponzen gooien: maak met stoepkrijt cirkels op de stoep, op verschillende afstand, en schrijf er punten in. Maak een paar sponzen nat en houd een wedstrijdje. Wie haalt de meeste punten?
  10. Nog meer pret met sponzen: spons-tikkertje! Dat gaat hetzelfde als gewoon tikkertje, maar nu wordt je getikt met een natte spons. Lekker koel!

Wij wensen jullie veel speelplezier!

Bronnen: Jantje Beton, Mama Liefde

Deel dit artikel: